miercuri , iunie 19 2024

UCRAINA: Creștinii ridică un scut de rugăciune în fața războiului

În timp ce Rusia aduce trupe și echipamente militare la granița ucraineană, negând orice intenție de a invada țara vecină, Washingtonul spune că peste 130.000 de militari ruși se află acum la granițele Ucrainei și că invazia este iminentă.

În 2014, când separatiștii susținuți de ruși au invadat estul Ucrainei, mii de oameni au fugit spre vest, în orașe precum Lviv. Astăzi, sub amenințarea unei noi invazii ruse, autoritățile din Lviv și din vestul Ucrainei se pregătesc pentru 5 milioane de refugiați.

Creștinii ucraineni își desfășoară propria armă: un scut de rugăciune și laudă. Kyzmenko Dmytro, pastorul unei biserici din Lviv, a declarat pentru CBN, că duminica trecută aproape toate bisericile evanghelice din Ucraina s-au unit în rugăciune pentru a mijloci pentru țara lor, cerând pace. Șaptezeci la sută din congregația pastorului Dmytro sunt din estul Ucrainei, mulți dintre ei fugind de nenorocirile de acolo. „Le este interzis să aibă adunări bisericești, dar tot o fac, în secret, și cred că asta se va întâmpla dacă Rusia invadează, dar adevărul este că este imposibil să oprești biserica lui Isus Hristos”, spune pastorul.

About admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

6 + 2 =