Președintele Poloniei: Nu adopțiilor în cuplurile homosexuale

Președintele polonez vrea să schimbe Constituția pentru a împiedica adopțiile în rândul cuplurilor formate din persoane de același sex potrivit,evz.ro

Candidat la un nou mandate, președintele Poloniei, Andrzej Duda, are o politică din ce în ce mai conservatoare, în special împotriva comunității LGBT.

Astfel că, Andrzej Duda a declarat, sâmbătă,  că dorește să înscrie în Constituție interdicția adopției pentru cuplurile de același sex.

„În Constituția poloneză ar trebui să se precizeze explicit că este interzisă adopție pentru orice persoană care  se află într-o relație homosexuală”, a spus șeful statului, în timpul unui miting electoral la Szczawno-Zdroj, în sudul țării.

„Pentru a asigura siguranța unui copil și o educație adecvată și astfel încât statul polonez să protejeze drepturile copiilor (…), cred că ar trebui să existe o astfel de prevedere”, a adăugat el.

Andrzej Duda, membru al partidului Dreptate și Justiție (PiS, conservator și naționalist), a anunțat că va semna, luni, un proiect prezidențial de modificare a Constituției și că îl va prezenta Parlamentului.

Președintele, care a câștigat primul tur al alegerilor prezidențiale duminica trecută, se va confrunta cu candidatul liberal, primarul Varșoviei, Rafal Trzaskowski, în turul doi, la 12 iulie.

În timpul campaniei electorale, Andrzej Duda a continuat să stârnească controverse susținând atacurile PiS asupra drepturilor homosexualilor și valorilor occidentale.

El a comparat „ideologia LGBT” cu o nouă formă de comunism.

„Timp de 40 de ani, generaţia părinţilor meu s-a luptat să elimine ideologia comunistă din şcoli, pentru a nu le fi impusă copiilor. Pentru ca tineretul, copiii, soldaţii şi organizaţiile de tineri să nu poată fi indoctrinate”, a declarat Duda, luna trecută, în cadrul unui miting electoral în oraşul Brzeg din sud-vestul ţării, scrie Agerpres.

„Ei nu au dus această luptă pentru a apărea o nouă ideologie, şi mai distructivă”, a adăugat el.

Rafal Trzaskowski apără drepturile homosexualilor și a spus că este deschis ideii parteneriatelor civile de același sex, chiar dacă, sâmbătă, le-a spus jurnaliștilor că este și el „împotriva adopțiilor de către cuplurile gay “.

„Cred că aceasta este poziția majorității partidelor politice (…). Cu privire la acest subiect, sunt de acord cu președintele ”, a adăugat el.

Doar 9% dintre polonezi susțin dreptul cuplurilor homosexuale de a putea face adopții, potrivit unui sondaj din 2019 realizat de institutul CBOS.

29% din polonezi sunt în favoarea căsătoriei între persoane de același sex.

About admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

− 4 = 3