Papa Francisc le cere responsabililor politici să îşi facă un examen de conştiinţă în faţa lui Dumnezeu

Papa Francisc a deplâns miercuri „scenariile cele mai alarmante” care se anunţă la orizont în Ucraina şi care ameninţă „pacea tuturor”, îndemnându-i în acelaşi timp pe responsabilii politici să îşi facă un „examen de conştiinţă serios” în faţa lui Dumnezeu în legătură cu acţiunile lor, relatează AFP şi Reuters, potrivit agerpres.

„Am o mare durere în suflet din cauza agravării situaţiei din Ucraina. În ciuda eforturilor diplomatice din ultimele săptămâni, se deschid scenarii tot mai alarmante. Ca şi mine, multă lume este neliniştită şi îngrijorată”, a declarat Suveranul Pontif la sfârşitul audienţei sale generale săptămânale.

„Mă rog la toate părţile implicate să se abţină de la orice acţiune care ar provoca şi mai multă suferinţă populaţiei, destabilizând coabitarea între naţiuni şi discreditând dreptul internaţional”, a adăugat el în faţa credincioşilor adunaţi la Vatican.

Papa Francisc a decretat data de 2 martie, Miercurea Cenuşii, care marchează începutul Postului Mare la catolici, „zi de post şi de rugăciune pentru pace” în Ucraina.

„Fie ca regina păcii să salveze lumea de nebunia războiului”, a mai spus el.

Suveranul Pontif a lansat de asemenea un apel „la toţi cei care au o responsabilitate politică să îşi facă un examen de conştiinţă serios în faţa lui Dumnezeu, care este un Dumnezeu al păcii, nu al războiului”. „El vrea ca noi să fim fraţi, nu duşmani”, a adăugat el.

Papa Francisc a mai făcut apel la pace în Ucraina, însă declaraţia sa de miercuri este cea mai dură luare de poziţie de la începutul crizei, la două zile după recunoaşterea de către Moscova a independenţei unor teritorii separatiste pro

About admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

− 1 = 5